Teknisk seo

nov 25, 2022SEO - Viden0 Kommentarer

Ønsker du at blive opkvalificeret indenfor digital markedsføring? Så har du her en unik chance for at leve dine web drømme ud ved at tage et kursus i teknisk seo. Der er ofte tale om det konkrete indhold og optimeringen heraf, når vi taler om almindelig SEO. Måske er du allerede godt inde i den almindelige form for SEO og hvordan du anvender det til at få søgningerne højere oppe i resultaterne på Googles søgemaskine. Her kan du med fordel udvide dit kendskab til og dine kompetencer indenfor almindelig SEO til det, der hedder teknisk SEO. Vi kommer her nærmere ind på, hvad et kursus i teknisk seo indeholder, så du kan tage stilling til, om det kunne være noget for dig.

Alt det tekniske skal spille før man kan bruge SEO til noget

Der kan være nok så fint optimeret SEO indhold på dine hjemmesidetekster, din webshops indhold samt på din blog og øvrige annoncering. Det holder bare ikke en meter, hvis det tekniske ikke spiller med. Dette handler blandt andet om:

  • Hvor lang tid en side er om at blive loadet ind.
  • Hvordan Googles søgemaskiner indekserer din hjemmeside
  • Om du har nogle links på din hjemmeside, der ikke fungerer.
  • Om siderne er mobilvenlige og tabletvenlige
  • Hastighed, når man klikker på et link på din side.

Dette er bare nogle af de tekniske ting, som du vil lære mere om på kurset, hvor vigtige, de er for at din øvrige SEO kan spille en vigtig rolle i øget trafik og konverteringer.

Load tiden er altafgørende

Alle mennesker har travlt nu om dage, og især de unge er hurtigt videre til det næste, den næste snap, det næste tik tok event eller den næste fest, der skal markeres med “interesseret” eller “deltager” på Facebook. Derfor er det vigtigere end nogensinde før, at din side loader hurtigt, så når man klikker på den fra søgemaskineresultatet, at man så kommer hurtigt ind på siden. Denne hastighed gælder også på din hjemmeside, når man klikker på links og på undersider. Undersøgelser viser, at der højst må gå mellem 3-5 sekunder, for ellers er dine potentielle kunder allerede videre til din konkurrents hjemmeside. Tid er dermed i høj grad penge, for det er her, du enten fanger eller mister dine kunders interesse og købekraft.

Er dine sider mobilvenlige?

Et andet teknisk SEO aspekt, der skal være i orden for at det hele spiller, er, om dine sider er gjort mobil og tabletvenlige. Dette betyder, at når nogle ser på dine sider fra en mobil telefon eller en tablet, skal indholdet, links, overskrifter osv. tilpasse sig dette format og denne type skærm størrelse. Der er ikke noget mere nedtursagtigt, end når man sidder og ser på en side, hvor halvdelen af teksten og links foregår udenfor skærmen eller slet ikke står der, så man aldrig opdager, at de findes. Det er især essentielt, hvis du har en kontaktformular eller en webshop, hvor man skal kunne klikke på “gå til kassen” for at købe noget hos dig. Endnu et teknisk aspekt, der er super vigtigt, og hvor du på kurset vil lære meget mere om, hvordan du skaber en mobilvenlig hjemmeside.

Døde links

Hvis du har en del eller nogle links på din side, virker det som en selvfølgelighed, at de skal fungere. Det gør de dog ikke altid, og det kan være til stor gene og frustration både for dig og for dine besøgende på dit website. Her lærer du på kurset at identificere disse døde links. Bliver der for eksempel aldrig klikket på det, kan det spores via analyseværktøjet Google Analytics, hvor der kan ses, at der ikke er nogen som helst aktivitet på dette link. Dette kan være vejen til at spore det, og derfra lærer du på kurset, hvordan du aktiverer de døde links igen.

Teknisk søgemaskineoptimering generelt set

Der findes et hav af emner indenfor teknisk seo, som vi vil komme ind på, på kurset, og herunder vil du for eksempel snuse både til sitemaps, crawling, indeksering, hastighed, mobil og tablet venlighed, døde links, sidetitel og meta descriptions, https, duplikeret indhold, canonical links samt intern linkstruktur. Det lyder nu som en masse svære termer, men bare vent, du vil blive en haj til at forstå og bruge dem, når du først har endt dette kursus. Det er nemlig slet ikke så svært, som de engelske termer gør det til.

Tre steder du kan tage kurser i teknisk seo

Disse tre steder, kan du tage kurser i teknisk seo, både med virtuel undervisning og ved fysisk fremmøde. Der undervises generelt på små hold, ligesom kurset tilpasses til den enkelte kursist. Der er typisk også 1 til 1 sparring, så man får en personlig hjælp og sparring til det, man måtte have brug for.

  1. www.digitalopkvalficering.dk/
  2. www.kendskab.dk/
  3. www.ibc.dk

Alle tre kursus steder kan du blive opkvalificeret til at kunne varetage opgaver indenfor digital markedsføring, enten ved at tage et enkelt kursus eller ved at tage et længere kursus forløb op til et års varighed.

 

Blogs

Nyeste blogindlæg

 

 

Modehuse skaber fornyelse til klassiske beklædningsgenstande

Modehuse skaber fornyelse til klassiske beklædningsgenstande

Sponsoreret indlæg De fleste kender til t-shirten, som næsten er et ikonisk stykke tøj. Den kan findes både i de mest simple former, men også med smart udskæring og snit. Når de fleste mennesker tænker på en standard stykke tøj, vil mange straks tænke på en t-shirt....

0 kommentarer

Indsend en kommentar