Et godt bredbånd giver dig optimal adgang til internettet – sådan finder du det bedste bredbånd

jul 14, 2023Viden

I dag er en god og ubegrænset internetadgang en nødvendighed for mange. Nøgleordet for at kunne arbejde hjemmefra, surfe på nettet og streame serier er det perfekte bredbånd. Men hvilke bredbånd findes der, og hvordan vælger du det bedste til dine behov? Det kan du blive klogere på her.

ADSL bredbånd, kabelbredbånd og fibernet

Der findes tre forskellige bredbåndstyper på markedet i dag – ADSL bredbånd, kabelbredbånd og fibernet. Af de tre typer er ADSL bredbånd den mest anvendte blandt danskerne. Årsagen hertil er, at det er den eneste landsdækkende mulighed, og at du her er sikret gode priser. ADSL bredbånd fungerer via telefonstik og fås i forskellige hastigheder.

Kabelbredbånd er derimod ikke en mulighed for alle. Kabelbredbånd fungerer via et såkaldt coaxial-kabel, der også leverer dit TV-signal.

Sidst har vi fibernet, som har hurtige og symmetriske hastigheder, dvs. at download- og upload-hastigheden er den samme. Den hurtige hastighed kommer af, at kablerne tranpsorterer signalet ved hjælp af lys. Signalet bevæger sig således med lysets hastighed.

Hvilken bredbåndshastighed har du brug for?

Når du vælger bredbånd, er hastigheden vigtig at overveje. Der findes bredbåndshastigheder mellem 5 og 100 Mbit, og jo højere hastighed, des højere pris. Dog passer de fleste husstande ind i et forbrug på mellem 10 og 20 Mbit. Her får du et kort overblik over de forskellige løsninger, men du kan med stor fordel også rådføre dig med en komplet guide til hurtigt bredbånd.

Bruger du kun internettet til nyhedslæsning og mindre internetsurfing, er 5 Mbit for det meste nok. Men løsningen er ikke længere optimal, så snart du f.eks. vil bruge streamingtjenester.

10 Mbit er velegnet til et moderat indernetforbrug. Her er det muligt at streame videoer på YouTube og dele dem med andre. Dog bliver forbindelsen langsommere og kan fejle helt, hvis du vil streame eller downloade film og serier.

Den mest populære løsning er 20 Mbit. Her kan du problemfrit streame og surfe på nettet på samme forbindelse. Forbindelsen er velegnet for en typisk familie.

De færreste har brug for 50 Mbit. Hastigheden er super hurtig og svær at opnå på et almindeligt bredbånd. Er du gamer, kan denne forbindelse være den bedste.

100 Mbit er ikke beregnet til den typiske forbruger. Forbindelsen fås kun som kabelnet eller fibernet og har ingen begrænsninger. Løsningen er kun fordelagtig, hvis der er flere gamere i husstanden.

Blogs

Nyeste blogindlæg

 

 

Modehuse skaber fornyelse til klassiske beklædningsgenstande

Modehuse skaber fornyelse til klassiske beklædningsgenstande

Sponsoreret indlæg De fleste kender til t-shirten, som næsten er et ikonisk stykke tøj. Den kan findes både i de mest simple former, men også med smart udskæring og snit. Når de fleste mennesker tænker på en standard stykke tøj, vil mange straks tænke på en t-shirt....

Webhotel og hosting – bliv klogere på de to begreber her

Webhotel og hosting – bliv klogere på de to begreber her

Overvejer du at lave din egen hjemmeside? Så er du formentlig stødt på ordene ‘webhotel’ og ‘hosting’. Faktisk er det blot to ord for det samme, men ved du, hvad begreberne dækker over? Det dykker vi ned i her. Hvad er et webhotel, og hvorfor er det nødvendigt? Helt...

0 kommentarer