Sådan forlænger du din madras’ levetid – 3 gode råd

jul 14, 2023Viden

En god madras har stor indflydelse på din søvn, og derfor er det vigtigt at passe godt på madrassen. Når du beskytter din madras, kan den faktisk holde i helt op til 10 år. Hvis du ønsker at forlænge din madras’ levetid, så læs med her, hvor du får 3 gode råd.

Hæv madrassen over gulvet

Sørg for, at din madras altid holdes ventileret, så den kan komme af med fugt. Hvis din madras ligger på et fast underlag, er fugten nemlig ikke i stand til at slippe ud, hvilket kan lede til fugtskader. Fugtskader viser sig på undersiden af madrassen som mørke mug- eller skimmelskjolder.

Ligger din madras direkte på gulvet eller et andet kompakt underlag, bør du hæve den over jorden og vælge en rammebund med formspændte lameller, så madrassen får luft. På den måde holder den længere.

Investér i en rullemadras

En rullemadras, også kaldet et skånelagen, er med til at beskytte din madras mod sved og fordampning, som frigives fra din krop i nattens løb. Har du ikke en rullemadras, vil fugten i stedet blive absorberet af din madras eller topmadras, hvilket medfører slitage. Syren i sved nedbryder nemlig skum og latex i madrassens polstring, så den går i stykker med tiden. Rullemadrassen tjener således et hygiejnisk og beskyttende formål, men tilføjer også lidt ekstra komfort.

En rullemadras er en blød, tynd madras, der monteres med elastiske hjørnestropper og ligger som det øverste madraslag mellem madrassen og lagenet. Man må ikke forveksle rullemadrassen med en topmadras. En rullemadras er betydeligt tyndere og har til formål at beskytte den underliggende madras mod slid og daglig brug. Dertil kan en rullemadras let tages af og maskinvaskes. Topmadrassens hensigt er derimod blot at skabe ekstra komfort.

Støvsug og vend madrassen jævnligt

Det er ikke let at rengøre en madras, men det er alligevel en god idé at støvsuge den jævnligt, gerne hver gang du skifter sengetøj. På den måder fjerner du husstøvmider og løst skidt.

Hvis din madras kan tåle rensemiddel, har du også mulighed for at fjerne overfladiske pletter. Vær dog altid forsigtig, da der ikke må sive for meget vand ned i madrassen. Efter rensning kan du med fordel stille madrassen på højkant, indtil den er helt tør.

Derudover bør du vende madrassen ca. 1 gang hvert kvartal. Byt om på hoved- og fodende samt for- og bagside for en springmadras. Ved en boxmadras må du nøjes med at vende hoved- og fodende.

Blogs

Nyeste blogindlæg

 

 

Modehuse skaber fornyelse til klassiske beklædningsgenstande

Modehuse skaber fornyelse til klassiske beklædningsgenstande

Sponsoreret indlæg De fleste kender til t-shirten, som næsten er et ikonisk stykke tøj. Den kan findes både i de mest simple former, men også med smart udskæring og snit. Når de fleste mennesker tænker på en standard stykke tøj, vil mange straks tænke på en t-shirt....

0 kommentarer