På jagt efter nye muligheder? – Så er et kursus i grafisk design noget for dig

nov 25, 2022SEO - Viden0 Kommentarer

Vil du være med helt fremme, når det handler om design, opsætning af hjemmesider og arbejdet med billedmedier som Instagram? Da er et kursus i grafisk design for dig.

Vil du derudover have masser af fede jobmuligheder bagefter? Mulighed for at arbejde i nogle af de sjoveste og mest kreative brancher – hos reklamebureauer og webbureauer? Så er kurset i grafisk design præcis til dig.

Hvad er grafisk design?

Allerførst vil du måske godt lige vide, hvad grafisk design er for noget? Grafisk design er alle vegne – fra menukortet på den lokale café til opslaget på Facebook og Instagram, til hjemmesider og de enorme skilte ved motorvejen. Grafisk design er i spil alle steder, hvor det handler om at kommunikere rent visuelt.

Virkemidlerne er mange, når der skal skabes en ren, synlig og blivende kommunikation – det kan være billeder, typografiske elementer, ikoner, geometriske figurer, farver, layout, lyssætning og film.

Når du tager et grafisk design kursus, vil du derfor lære at bruge programmer som:

 • Illustrator
 • Photoshop
 • Indesign
 • WordPress

Kort om kurser i grafisk design

På et grafisk design kursus vil du lære om de grundlæggende regler for, hvordan grafisk design virker – og hvordan det kan bruges i praksis bl.a. i forbindelse med markedsføring og synlighed på nettet.

På et kursus i grafisk design får du kendskab til layout, brug af farver, elementers placering – læsevenlighed og hurtig afkodning af fx en hjemmeside. Og du lærer, hvordan du selv kan lave det rette blikfang og sætte billeder og illustrationer ind.

”De fire store” i den grafiske verden

Nedenfor kan du se en kort gennemgang af de fire største og mest populære programmer, der bruges, når der skal designes alt fra hjemmesider, til magasiner, blogs, sider på Instagram eller slogans – der er lette at læse, forstå og afkode.

Om Illustrator

Programmet hedder egentlig Adobe Illustrator og er et tegneprogram, der bruges til at lave grafik og illustrationer. Programmet bygger på vektorbaseret grafik, der gør det muligt at redigere, ændre, forstørre og formindske grafiske filer, uden at det går ud over skraphed og opløselighed.

Bruges til:

 • Udformning af logo
 • Udformning af ikoner
 • Digital såvel som trykt grafik

Om Photoshop

Photoshop er ligeledes udviklet af Adope. Photoshop er et billedbehandlingsprogram, der kan bruges til at ændre billeder med. Vi siger ofte helt automatisk, at et fotografi er ”photoshoppet”, når det er ændret. I Photoshop kan du ændre på snart sagt alt. Du kan retouchere et billede, manipulere billedet ved at sætte andre objekter eller skygger ind. Ændre på skraphed, farve og kontrast – og ja, du kan ændre en persons udseende fuldstændigt.

Bruges til:

 • Retouchering af billeder
 • Indsætning af elementer
 • Skabelse af fotobaserede plakater, flyers eller grafik på hjemmesider

Om Indesign

Adope Indesign er et opsætnings- og publiceringsprogram, der bruges, når du skal sætte flotte sider op ved at kombinere tekst, grafiske elementer og fotos. Det er primært et tekstredigerings- og layout-program. Programmet muliggør, at du frit kan flytte rundt på elementerne og lave en opsætning af høj visuel kvalitet – Adope Indesign bruges både i trykte og i digitale medier.

Bruges til:

 • Opsætning af visuelle produkter af høj kvalitet
 • Til digitale sider som hjemmesider
 • Til trykte sider til magasiner eller brochurer

Om WordPress

Helt enkelt er WordPress det mest populære og enkleste programmer, når du skal lave en hjemmeside eller en blog. Opgørelser viser, at mere end en ud af fire hjemmesider er styret af WordPress, på verdensplan!

WordPress er den toneangivende i klassen, og det program, du skal mestre, hvis du vil lave enkle, smukke og brugervenlige hjemmesider, der læses lige godt på en smartphone som på en pc. Programmet har masser af indbyggede features og skabeloner, som kan benyttes til opsætning af hjemmesider – og brugerfladen gør det nemt og overskueligt at tilknytte funktioner med forskellige plug-ins.

Bruges til:

 • Opbygning af hjemmesider
 • Opbygning af blogs
 • Opbygning af webshops

Et kursus – en hel verden af muligheder

Med grafisk design som en del af din personlige værktøjskasse har du mulighed for at arbejde både som webmaster, som web-designer og som marketingsmedarbejder med fokus på det visuelle aspekt af markedsføringen.

Det kan være, at du drømmer om at lave din egen blog eller en fremtid som influencer med styr på billeder, tekst og kommunikation? Det kan også være et job i reklamebranchen? Mulighederne er lige så uendelige som selve den visuelle kommunikation.

 

Blogs

Nyeste blogindlæg

 

 

Modehuse skaber fornyelse til klassiske beklædningsgenstande

Modehuse skaber fornyelse til klassiske beklædningsgenstande

Sponsoreret indlæg De fleste kender til t-shirten, som næsten er et ikonisk stykke tøj. Den kan findes både i de mest simple former, men også med smart udskæring og snit. Når de fleste mennesker tænker på en standard stykke tøj, vil mange straks tænke på en t-shirt....

0 kommentarer

Indsend en kommentar