Kursus i hjemmesider

nov 25, 2022SEO - Viden0 Kommentarer

På kurset i hjemmesider får du en basis viden om, hvordan du i praksis laver en hjemmeside, både til en virksomhed, institution, forening eller til dit eget private brug. Underviserne guider dig sikkert i gennem de trin, der er i at lave en simpelt opbygget hjemmeside, som er brugervenlig, SEO optimeret og har et indbydende design.

Da holdet er lille og kun består af cirka 10-12 personer vil der være masser af tid til at få personlig hjælp, hvor der er god tid til at gå i dybden med netop det, du ønsker hjælp til. Der vil også være god tid til, at du bruger tid på netop det, som interesserer dig, lige fra grafik/design, tekster med relevant indhold til et brugervenligt set up på hjemmesiden. På denne måde finder du også din egen niche i, hvad der motiverer og inspirerer dig, så du kan gå fra kurset med følelsen af, at du har udviklet dine egne interesser på en konstruktiv måde via hjemmeside opbygningen. Herunder kan du læse mere om, hvad du konkret vil lære på dette kursus i hjemmesider.

Lær at lave hjemmesider

På kurset lærer du, hvilke programmer, der typisk bruges til at lave hjemmesider ud fra. Vi vil her især fokusere på at arbejde med Word Press, som er det mest anvendte program på verdensplan. Du lærer, hvordan man enkelt og flot laver:

 • En såkaldt “landing page”, som er den første side, hvor kunderne “lander”, når de klikker ind fra søgemaskine søgningen.
 • En flot forside med et design, som du kan vælge fra en skabelon, der allerede er i Word Press
 • Indsætte en kontaktformular, hvor kunderne kan skrive henvendelser til  dig/foreningen/virksomheden/institutionen.
 • Vælge et design ud fra Word Press´ egne skabeloner.
 • Skrive tekster til hjemmesidens forside og undersider
 • Lave et par undersider med tekst.

Lær at lave din egen hjemmeside

Når du har lært basis teknikkerne til at opbygge en hjemmeside, lærer du også at lave din helt egen hjemmeside. Her får du sparring til:

 • Hvad er dit produkt/ydelse/aktivitet?
 • Hvem skal du sælge det til/målgruppen?
 • Hvilket design look ønsker du for din virksomhed?
 • Hvilke søgeord bruger dine potentielle kunder typisk når de søger på din type virksomhed og hvordan kan du bruge disse søgeord i dine tekster til hjemmesiden?

Når du har fået sparring til at få afklaret disse spørgsmål, kan du begynde at opbygge din egen hjemmeside. Her får du også hjælp til, hvordan du laver den i Word Press.

Der vil være god ro og tid til fordybelse og personlig hjælp fra underviseren. Du kan stille alle de spørgsmål, du måtte have og får også støtte til at lave den i dit eget tempo, hvor du også indlægger gode pauser i mellem arbejdet med hjemmesiden.

Lær at lave en SEO hjemmeside

På kurset lærer du også at lave en hjemmeside, der er SEO optimeret. SEO betyder “søgemaskine optimering” på dansk. Det betyder, at man skriver de ord i sine hjemmeside tekster, som kunderne søger på, når de søger efter en virksomhed som din.

På kurset lærer du:

 • SEO værktøjer, som du kan bruge for at finde ud af, hvilke søgeord, der typisk søges på
 • Hvordan du kan skrive nogle tekster, der inkluderer disse søgeord på en naturlig måde.
 • Søgeords effekt: Hvordan disse søgeord i dine hjemmesidetekster kan gøre en stor forskel, når du gerne vil have de potentielle kunder til at opdage og klikke på linket til din hjemmeside på søgemaskinerne.

Hvor kan du tage et kursus i hjemmesider?

Der findes mange udbydere af digital markedsføring og hjemmesider, både med fysisk fremmøde og online. Her vil vi nævne tre steder, hvor du kan tage et kursus i hjemmesider, som også giver gode rammer, små hold samt ro og fordybelse til dig, der er psykisk udfordret og har særlige behov i forbindelse med din læring.

 1. www.digitalopkvalifcering.dk/

Et individuelt tilrettelagt forløb, hvor der både kan foregå fysisk fremmøde, og det kan også foregå udelukkende virtuelt og tager et år at gennemføre. Der er fokus på små hold og på, at den enkelte får et individuelt tilrettelagt forløb. Der er også et fokus på, at underviserne selv har en diagnose og dermed stor forståelse for psykiske udfordringer i forbindelse med jobsøgningen.

 1. https://events.dandomain.dk/tilmeld/hjemmesideprogram

Dette kursus er et gratis online kursus, hvor du laver en hjemmeside via programmet Dandomain.dk. Du kan dermed sidde og lave det i dit eget tempo, hvor der ikke er nogle deadlines eller andet pres udefra. Her kan du selv vælge, hvornår og hvor meget, du vil lære ad gangen i dit eget tempo.

 1. https://aof.dk/kurser/it-edb/hjemmesider/?page=1&showAll=true

Et andet sted at lære at lave hjemmesider er aftenskolen AOF. Her er der som regel et ugentligt fysisk fremmøde og kursusdeltagerne har alderen fra 18 og opefter. Der er som regel små hold, hvor underviseren giver sig god tid til den enkelte kursist. Gå ind på AOF´ s hjemmeside og se, hvordan du tilmelder dig et kursus i IT/hjemmesider. Der er opstart to gange om året, i efteråret til september og i januar/februar.

Blogs

Nyeste blogindlæg

 

 

Modehuse skaber fornyelse til klassiske beklædningsgenstande

Modehuse skaber fornyelse til klassiske beklædningsgenstande

Sponsoreret indlæg De fleste kender til t-shirten, som næsten er et ikonisk stykke tøj. Den kan findes både i de mest simple former, men også med smart udskæring og snit. Når de fleste mennesker tænker på en standard stykke tøj, vil mange straks tænke på en t-shirt....

0 kommentarer

Indsend en kommentar