Kursus i Adobe Illustrator – vejen til fed grafik og kreativ succes

nov 25, 2022SEO - Viden0 Kommentarer

Adobe Illustrator er et af verdens mest brugte programmer, når det handler om grafisk design og kunsten at lave det perfekte blikfang. Det kan være i form af logoer, illustrationer og grafikker til fx hjemmesider, brochurer eller magasiner.

Et illustrator kursus i Adobe Illustrator er for dig, der:

 • Brænder for det kreative
 • Gerne vil arbejde med former og farver
 • Søger efter nye måder at udtrykke dig på
 • Ser internettet som din naturlige legeplads
 • Drømmer om en fremtid indenfor grafisk design

Hvad er Adobe Illustrator?

Adobe Illustrator er et såkaldt vektorbaseret tegneprogram, udviklet af Adobe Systems. Programmet blev oprindeligt lavet til Mac, men siden 1989 har en windows-version også været tilgængelig.

Vektor-grafikken er programmets helt store styrke. Det muliggør nem og skarp opsætning af tegninger og anden grafik i høj opløselighed og med superskarpe kanter, uanset om du zoomer ud eller ind på grafikken.

Vektor-filerne genereres på baggrund af en særlig algoritme, der sørger for automatisk at tilpasse filen, når du zoomer ind eller ud – og det er denne teknologi, der har gjort programmet så utroligt populært hos grafikere, der arbejder med fx logoer eller ikoner, som skal kunne printes og sættes op i alverdens størrelser og formater.

Hvad giver et kursus i Adobe Illustrator dig?

På et kursus i Adobe Illustrator lærer du at arbejde med programmet på et grundlæggende niveau, så du bliver i stand til at skabe grafik og illustrationer. Nedenfor kan du se mere om, hvilke emner et kursus i Illustrator berører:

 • Brug af brugergrænsefladen, værktøjer og funktioner
 • Brug af de vigtigste tegneredskaber: Pen, blyant og pensel
 • Import af billeder og grafik
 • Kendskab til formater
 • Kendskab til arbejdet med flere lag i et billede eller en grafik
 • Brug af skabeloner
 • Farvelære og farvelægning
 • Udarbejdelse af egen logoer, tegninger og andet
 • Undervisning i redigering og ændring af grafik
 • Sådan designer du fra grunden
 • Forskelle på design til tryk og til web
 • Introduktion til de andre programmer i Adobe-familien, som Photoshop og Indesign

Kurset er altså for dig, der vil lære at skabe digitale tegninger, præcist og smukt – og derudover vil vide, hvordan du kan manipulere og opsætte overskrifter og andre korte tekster med farver og effekter til plakater, logoer og andet.

Hvad kan Adobe Illustrator?

Det er vigtigt at huske på, at Illustrator er et tegneprogram. Det betyder, at du kan lave grafik, tegninger og logoer ved hjælp af programmet. Derefter kan du nemt og hurtigt lave ændringer og redigere i grafikken, tilpasse den, slette eller føje nye detaljer til i det materiale, der er lavet.

Den nemme redigering og ændring af filer, gør programmet ekstra velegnet, når der skal laves salgsmateriale og andet til virksomheders hjemmesider, online-brochurer, opslag på sociale medier, fysiske brochurer eller plakater – for med vektorgrafikken står det som nævnt altid knivskarpt.

Du behøver ikke at kunne tegne for at tegne

Når du forstår, hvordan Adobe Illustrator kan bruges, vil du opleve næsten ubegrænsede muligheder for at lave unikke illustrationer og grafikker, logoer og grafik til animation og motion graphics.

Du behøver ikke at være specielt god til at tegne for at få fuldt udbytte af et kursus i Illustrator. Programmet har en hel verden af indbyggede skabeloner og illustrationer, du kan gøre brug af – og gøre til dine egne. Det vigtigste er, at du har interessen for at arbejde kreativt med Adobe Illustrator.

Når du har fået en forståelse for brugen af Illustrator og programmets muligheder, vil du efter kort tid kunne producere dine egne ting og navigere rundt i programmet og udnytte dets mange muligheder for at skabe unikke og fængende illustrationer, grafikker og opsætninger med tekst i et grafisk forløb.

Dygtiggør dig yderligere derhjemme

Når du deltager i et kursus i Illustrator får du udover selve kurset en stak kursusmateriale, som du kan bruge fremover som dit helt eget lille, grafiske opslagsværk.

Derudover får du selvfølgelig dine øvelsesfiler og skabeloner med hjem fra dit kursus i Illustrator, så du kan arbejde videre på dem, udvikle og forfine dem, mens du holder dine kundskaber ved lige. Kurserne giver dig også adgang til masser af lækkert ekstra materiale fyldt med gode råd og tips fra instruktører med mange års praktisk erfaring indenfor arbejdet med Adobe Illustrator, den grafiske branche og reklamebranchen.

 

Blogs

Nyeste blogindlæg

 

 

Modehuse skaber fornyelse til klassiske beklædningsgenstande

Modehuse skaber fornyelse til klassiske beklædningsgenstande

Sponsoreret indlæg De fleste kender til t-shirten, som næsten er et ikonisk stykke tøj. Den kan findes både i de mest simple former, men også med smart udskæring og snit. Når de fleste mennesker tænker på en standard stykke tøj, vil mange straks tænke på en t-shirt....

0 kommentarer

Indsend en kommentar