Stress: Dét skal du vide om lidelsen

jan 10, 2023Viden

Psykiske lidelser findes i mange former. Og flere danskere rammes i dag af psykiske lidelser end nogensinde før. Én af de mest udbredte psykiske lidelser er stress. Nedenfor udlægger vi dét, du skal vide om lidelsen.

Hvad er stress?

Eksperterne definerer typisk stress som en særlig form for belastningstilstand. Denne tilstand opstår som regel, når krav fra enten omgivelserne eller fra den stressramte selv overstiger de ressourcer, som personen har til rådighed.

Hvad er symptomer på stress?

Alle mennesker kender i én eller anden grad til følelsen af at have stress. Det er ganske normalt, at du for eksempel i perioder, hvor du har meget at se til, føler dig overvældet. Dog er der tale om reel og mere alvorlig stress, når du begynder at have tankemylder, søvnproblemer, koncentrationsbesvær og problemer med at huske. Folk, der er stressede, er typisk også irritable, grådlabile og kortluntede. Forsvindende humor er også et alment symptom, og det samme gælder den markant nedsatte lyst til bruge tid sammen med andre mennesker.

Hvordan foregår stress behandling?

Milde former for stress går som regel over af sig selv. Det kræver blot, at du passer på dig selv og skruer lidt ned for tempoet i din hverdag. Hvis du oplever langvarig stress symptomer, er det dog vigtigt, at du søger hjælp. Behandlingen af stress omfatter som regel en generel afspænding af både krop og sind. Meditation er generelt set ét af de mest effektive midler mod stress, men den rette behandling afhænger i høj grad af dig og af, hvilken form for stress, du kæmper med. Når du henvender dig hos lægen med symptomer på stress, vil lægen normalt henvise dig til en psykolog. Under jeres første session vil I sammen forsøge at afdække den behandlingsform, som passer bedst til dig.

Har jeg stress?

Hvis du mistænker, at du har stress, er det vigtigt, at du kontakter din læge. Ubehandlet stress kan udvikle sig til kronisk stress, hvilket er langt sværere at komme af med. Senfølger af stress omfatter både kognitive, fysiske og sociale problemer, og længere tids mental belastning kan både påvirke din hverdag og din generelle livskvalitet.

Farvel til stress

Uanset hvor svær en grad af stress, du oplever, er det vigtigt, at du holder modet oppe. Stress behøver ikke at udvikle sig til en kronisk tilstand. Og hvis du får professionel hjælp og gør din del af arbejdet, vil du snart kunne vænne tilbage til en stressfri tilværelse.

 

Blogs

Nyeste blogindlæg

 

 

Modehuse skaber fornyelse til klassiske beklædningsgenstande

Modehuse skaber fornyelse til klassiske beklædningsgenstande

Sponsoreret indlæg De fleste kender til t-shirten, som næsten er et ikonisk stykke tøj. Den kan findes både i de mest simple former, men også med smart udskæring og snit. Når de fleste mennesker tænker på en standard stykke tøj, vil mange straks tænke på en t-shirt....

0 kommentarer