Psykiatrifonden

jan 10, 2023Viden

Psykiatrifonden er en humanitær organisation, der er til for at hjælpe med at sætte fokus på psykisk sygdom. Formålet med en sygdomsbekæmpende organisation er, at nedbryde fordomme og tabuer omkring psykisk sygdom og samtidig råde og vejlede både de ramte og de pårørende der er i den nærmeste omkreds. Ligeledes er opgaven for Psykiatrifonden at hjælpe med at råde og vejlede arbejdsmarkedet og samfundet omkring den bedst mulige forebyggelse af psykiske lidelser og forbedre den mentale sundhed.

Startede i 1996

Allerede i 1996 kunne man se Psykiatrifondens arbejde i samfundet. Det er en organisation der oprindeligt er etableret af den tidligere formand og læge Jes Gerlach i samarbejde med Jens Elbirk. Bestyrelsen arbejder på frivillig basis, ganske enkelt for at få så mange midler og muligheder ud i befolkningen omkring psykiske lidelser som muligt. Det er nu Marianne Skjold der er Psykiatrifondens direktør, der kun er vokset sig større og større som årene er gået, også i takt med, at der er flere personer der i dag rammes af psykiske lidelser end nogensinde før. Selv de royale hjælper til med fondens arbejde, hvor Kronprinsesse Mary har været protektor for organisationen siden 2005. Der er altså stor ekspertise omkring den mentale sundhed og psykisk sygdom fra teamet bag Psykiatrifonden.

Derfor er der brug for Psykiatrifonden

Der er flere og flere der bliver ramt af psykisk sygdom end nogensinde før. Dette betyder dog ikke at der er kommet mere fokus på problemet nødvendigvis, men at det stadig er et tabu i samfundet at lide af mentale problematikker. Der er blandt andet brug for Psykiatrifonden til at gøre sig bemærket og skabe fokus på børn og unge, der er den del af befolkningen der mistrives mest når det kommer til den mentale sundhed, hvor blandt andet 60% af frafaldet på ungdomsuddannelserne skyldes en eller anden form for psykisk lidelse.

Gratis og anonym rådgivning

Det koster ingenting at kontakte og få hjælp og vejledning hos Psykiatrifonden, hverken som værende den, der er ramt af psykiske problemer eller som værende pårørende til en, der lider af et dårligt mentalt helbred. Der føres gratis og anonym rådgivning i gennem Psykiatrifonden, hvor der altid sidder nogle klar på telefonerne til et godt og gratis råd, hver eneste dag på året. Dette betyder en stor forskel for mange i landet, der sidder med en knude i maven, har diagnosticerede problematikker eller er pårørende til nogle, der er psykisk sårbare. Der tilbydes hjælp i grupper for blandt andet unge og børn, ligesom der findes gruppechats, onlinegrupper og en fagtelefon der vil gøre alt for at hjælpe den enkelte.

Hjælp Psykiatrifonden med at sætte fokus

Det er muligt at hjælpe både Psykiatrifonden, samtidig med at du hjælper en du holder af. I gaveboden findes der flere forskellige gaver som du kan give til dine elskede, eksempelvis i juletiden eller til en fødselsdag. Gaverne fordeler sig over smykker til både herrer og kvinder, bøger der omhandler psykiske sygdomme eller støtter formålet ligesom at du kan finde plakater, kopper og andet der giver et bidrag ved at støtte Psykiatrifonden og den krøllede hjerne økonomisk. Det er som at slå to fluer med et smæk, at du støtter det hårde, gode og sygdomsbekæmpende arbejde, mens du giver en gave til en, som du holder af og som giver mening.

Blogs

Nyeste blogindlæg

 

 

Modehuse skaber fornyelse til klassiske beklædningsgenstande

Modehuse skaber fornyelse til klassiske beklædningsgenstande

Sponsoreret indlæg De fleste kender til t-shirten, som næsten er et ikonisk stykke tøj. Den kan findes både i de mest simple former, men også med smart udskæring og snit. Når de fleste mennesker tænker på en standard stykke tøj, vil mange straks tænke på en t-shirt....

0 kommentarer